- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen på ett stort steckbleck/plåt.
- Fyll kycklingen med smålök, timjan, vitlök, salt och peppra också inuti kycklingen. Gör små snitt i skinnet där tryffelsmöret kan tryckas in. Salta och peppra hela kycklingen ordentligt.
- Lägg lök, brysselkål samt vindruvor runt kycklingen och ringla över olivolja, salta.
- Stek i ugnen i ca 30 min dra därefter ner temperaturen till 180 grader och stek ytterligare ca 30 min.
- Vispa crème fraichen till luftig, fast konsistens med elvisp, smaksätt med lite salt.
- Ta ut och kolla alltid att kycklingen är genomstekt – skär längst in vid låret, köttsaften ska vara klar.
- Servera med vispad crème fraiche och en fräsch sallad.
Ingredienser
- 1 stor fin svensk hel kyckling
- 500 g blandad smålök – hel, skalad
- 5 vitlöksklyftor, finhackad
- 1 knippe färsk timjan
- 3 msk tryffelsmör
- 250 g brysselkål
- 1 stor klase röda, ekologiska vindruvor
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 3 dl creme fraiche
- salt