Kaffedrinkar – kalla

    Av Matlagerskan

    1. Isad hasselnötsfrappe: Vispa glass och hasselnöts­kräm luftigt, rör ner den kalla espresson och salt. Lägg ismjölken i cocktailglas och häll upp frappen. Pudra över kakao och dekorera ev. med lite kakaonibs eller riven choklad. Prova gärna att tillsätta 4 cl Amaretto för en mer vuxen smak.
    2. Espressokuber i mjölk: Lägg espressokuberna i höga, smala glas. Pudra över vanilj och häll sedan på först mjölken och sedan den kondenserade mjölken för en fin marmorering – njut! Tillsätt 4 cl mörk rom för mer vuxen smak.

    Ingredienser

    Isad hasselnötsfrappe

    • 1 st dubbel illy espresso – kyld
    • 2 dl vaniljglass av god kvalité
    • 2 msk hasselnötskräm
    • 1 dl mjölk – fryst i kuber
    • några korn salt
    • kakaonibs och kakao

    Espressokuber i mjölk

    • 2 st dubbla illy espresso – fryst i kuber
    • 1 dl mjölk eller mandelmjölk
    • 1 dl kondenserad mjölk
    • 1 nypa vaniljpulver