- Isad hasselnötsfrappe: Vispa glass och hasselnötskräm luftigt, rör ner den kalla espresson och salt. Lägg ismjölken i cocktailglas och häll upp frappen. Pudra över kakao och dekorera ev. med lite kakaonibs eller riven choklad. Prova gärna att tillsätta 4 cl Amaretto för en mer vuxen smak.
- Espressokuber i mjölk: Lägg espressokuberna i höga, smala glas. Pudra över vanilj och häll sedan på först mjölken och sedan den kondenserade mjölken för en fin marmorering – njut! Tillsätt 4 cl mörk rom för mer vuxen smak.
Ingredienser
Isad hasselnötsfrappe
- 1 st dubbel illy espresso – kyld
- 2 dl vaniljglass av god kvalité
- 2 msk hasselnötskräm
- 1 dl mjölk – fryst i kuber
- några korn salt
- kakaonibs och kakao
Espressokuber i mjölk
- 2 st dubbla illy espresso – fryst i kuber
- 1 dl mjölk eller mandelmjölk
- 1 dl kondenserad mjölk
- 1 nypa vaniljpulver