Högrevstacos med sötpotatis, tryffelsalsa och stekta vaktelägg

    Av Matlagerskan

    1. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg högreven i en stekgryta med lock (ugnssäker). Salta och peppra rikligt på hela köttbiten. Riv äpplet och vitlöken och fördela över köttet och slå över vinet. Sätt på locket och ställ in i ugnen i ca 5 timmar tills köttet är mört och faller isär.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i tunna stavar ca 5mm tjocka. Vänd runt i potatismjöl och lägg ut på en plåt. Salta, peppra och stänk över oljan. Rosta i ugnen i ca 15-20 min.
    3. Stek vakteläggen på medelhög värme på en sida, salta o peppra. Värm tryffelsalsan i en kastrull på låg värme. Servera allt tillsammans, antingen som plockbuffé eller färdigmonterade tortillarullar.

    Ingredienser

    • 1 kg svensk högrev
    • 1 syrligt äpple
    • 2 vitlöksklyftor
    • 4 dl rött vin
    • salt och peppar
    • 2 stora sötpotatisar
    • 3 msk potatismjöl
    • 3 msk olivolja
    • salt och peppar
    • 8 vaktelägg
    • 1 msk smör
    • salt, peppar
    • 70 g machésallad
    • 0,5 röd spetskål – fint strimlad
    • 1 burk salsasås
    • några droppar olivolja med svart tryffel
    • 8 tortillabröd