- Sätt ugnen på 100 grader. Lägg högreven i en stekgryta med lock (ugnssäker). Salta och peppra rikligt på hela köttbiten. Riv äpplet och vitlöken och fördela över köttet och slå över vinet. Sätt på locket och ställ in i ugnen i ca 5 timmar tills köttet är mört och faller isär.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i tunna stavar ca 5mm tjocka. Vänd runt i potatismjöl och lägg ut på en plåt. Salta, peppra och stänk över oljan. Rosta i ugnen i ca 15-20 min.
- Stek vakteläggen på medelhög värme på en sida, salta o peppra. Värm tryffelsalsan i en kastrull på låg värme. Servera allt tillsammans, antingen som plockbuffé eller färdigmonterade tortillarullar.
Ingredienser
- 1 kg svensk högrev
- 1 syrligt äpple
- 2 vitlöksklyftor
- 4 dl rött vin
- salt och peppar
- 2 stora sötpotatisar
- 3 msk potatismjöl
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
- 8 vaktelägg
- 1 msk smör
- salt, peppar
- 70 g machésallad
- 0,5 röd spetskål – fint strimlad
- 1 burk salsasås
- några droppar olivolja med svart tryffel
- 8 tortillabröd