Hummerchips

    Av Fredrik Borgskog

    Perfekt krispigt flarn som är naturligt glutenfritt och du kan variera efter tycke och smak. Här har vi valt att göra flarnet på hummerfond och fyllt med laxtartar. Vill du ha ett växtbaserat flarn kan du göra på lökpuré, väldigt trevligt!

    1. Värm på hummerfond till 40°C.
    2. Blanda socker och pektin.
    3. Vispa i sockret i hummerfond, koka i någon minut.
    4. Låt svalna lite.
    5. Mixa med gelcrem.
    6. Passera genom en sil.
    7. Bred ut tunt på silipat.
    8. Torka på 65°C i 1 timme.
    9. Stansa ut.
    10. Lägg mellan två tarlette formar.
    11. Fritera på 150°C.
    12. Klart.

    Ingredienser

    • 500 g hummerfond
    • 50 g socker
    • 5 g NH pektin
    • 25 g gelcrem cold
    • 2 g salt

    Produkter i Hummerchips

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”