Hummer
- Koka en lag med citron, dill, socker och vatten.
- Klyv hummerns huvud, ta loss klor och stjärt. Koka klor och stjärt några minuter i lagen, låt svalna i lagen.
- Plocka ur köttet och spara skal och huvud till fond. Lägg tillbaka köttet i lagen och låt dra.
Sojamajonnäs
Lägg äggulor, soja, citronsaft i en mixer. När mixern är i gång tillsätt försiktigt rapsoljan. Mixa till rätt konsistens, smaka av med soja.
Sallad
- Skiva champinjoner, skala och tärna äpplet, krossa och grovhacka hasselnötter. Rosta sesamfrön och hasselnötter i torr panna. Slunga salladen med citronjuice, god olja och salt.
- Arrangera hummer, sojamajonnäs och grönsaker på tallrik.
Ingredienser
Hummer
- 2 st färsk hummer
- 1 dl citronjuice
- 1 dl vatten
- 2 msk salt
- 0.5 kruka dill
Sojamajonnäs
- 3 msk soja
- 2 äggulor
- 1 dl varmpressad rapsolja
- 1 msk citronjuice
- salt
Sallad
- 4 fasta champinjoner
- 1 msk sesamfrön
- 2 msk rostade hasselnötter
- 40 g blandad sallad och skott t.ex. dill, körvel, endiviesallad el smörgåskrasse