Rillettes med äpple- och citronkompott

    Av Matlagerskan

    Servera rilletten med kompotten och toasten som en förrätt eller smårätt vid mingel.

    1. Koka upp äpple, socker och citron i en tjockbottnad kastrull. Koka kraftigt så att sockret löses upp och börjar karamellisera med stora blanka bubblor. Ingen vätska ska finnas kvar. Ställ en stund att svalna.
    2. Skär så tunna skivor som möjligt av baguetten, lägg på en plåt och häll på rikligt med olivolja. Strö över flingsalt och rosta sedan på 250 grader i några minuter tills bröden är helt krispiga och fått fin färg.

    Ingredienser

    • 200 g rillettes
    • 1 st stort fast, syrligt äpple – skalat, urkärnat och tärnat
    • 1 st citron – zest från halva och juice från hela
    • 0,75 dl råsocker
    • 1 st god baguette
    • olivolja
    • salt