- Kräm: Blanda socker och pektin i en kastrull. Tillsätt puré och citronjuice och koka till 103°C. Rör i Absolu cristal. Strimla shishobladen och vänd i. Häll upp i spritspåse, låt svalna och fyll pralinerna till ¼.
- Kaka: Blanda alla ingredienser till en mördeg, plasta och kyl. Kavla ut tunt och stansa. Baka på 180°C i 6 minuter. Lägg i den efter svartvinbärskrämen.
- Ganache: Börja med att göra en karamell av sockret. Rör i grädden och vaniljen. Koka upp och låt svalna till 80°C. Smält chokladen och montera grädden stegvis i den smälta chokladen, avsluta med att mixa chokladen med stavmixer till en slät emulsion. Mixa sedan i smör och rom. Lägg på spritspåse, låt komma ner i temperatur och spritsa den efter havre och dinkelkakan. Låt ganachen stelna och sätta sig. Avsluta med att locka pralinen.
Ingredienser
Svartvinbärskräm
- 25 g socker
- 2 g pektin
- 75 g svartvinbärspuré, Sicoly
- 15 g citronjuice
- 50 g Absolu cristal, Valrhona
- 4 g shisoblad
Havre- och dinkelkaka
- 40 g smör
- 30 g socker
- 1 g bikarbonat
- 25 g dinkelflingor
- 25 g havregryn
- 20 g vetemjöl
- 2 g salt
Illankaganache med brynt smör
- 20 g socker
- 165 g grädde
- ¼ vaniljstång
- 100 g Illanka 63%, Valrhona
- 20 g brynt smör
- 10 g rom