Ingefärsglass med kolasås smaksatt med timutpeppar

    Av Werners Gourmetservice

    Fantastiskt fräsch glass! Krämig konsistens med finstämt sting av ingefära som gifter sig fint med kolasåsen som har en nyans av timutpeppar.

    Ingefärsglass

    1. Blanda alla torra ingredienser i en kastrull, tillsätt invertsocker, ägg, mjölk, ingefärsjuice och grädde.
    2. mixa med stavmixer.
    3. Sjud under omrörning till 84 grader, sila och kyl.
    4. Sila av och kör i glassmaskin.

    Kolasås med timutpeppar

    1. Blanda alla ingredienser och koka i en tjockbottnad kastrull till 112 grader
    2. Kyl och förvara i rumstemperatur.

    Ingredienser

    Ingefärsglass

    • 230 g strösocker
    • 25 g Procrema hot neutro 5, Sosa
    • 40 g mjölkpulver 1%, Sosa
    • 50 g Invertsocker, Sosa
    • 125 g äggula
    • 800 g mjölk 3%
    • 200 g ingefärsjuice, Sicoly
    • 170 g grädde 40%

    Kolasås med timutpeppar

    • 2 dl vispgrädde
    • 1 dl strösocker
    • 2 dl ljus sirap
    • 2 msk ingefärsjuice, Sicoly
    • 2 tsk timutpeppar, krossad