Ingefärsglass
- Blanda alla torra ingredienser i en kastrull, tillsätt invertsocker, ägg, mjölk, ingefärsjuice och grädde.
- mixa med stavmixer.
- Sjud under omrörning till 84 grader, sila och kyl.
- Sila av och kör i glassmaskin.
Kolasås med timutpeppar
- Blanda alla ingredienser och koka i en tjockbottnad kastrull till 112 grader
- Kyl och förvara i rumstemperatur.
Ingredienser
Ingefärsglass
- 230 g strösocker
- 25 g Procrema hot neutro 5, Sosa
- 40 g mjölkpulver 1%, Sosa
- 50 g Invertsocker, Sosa
- 125 g äggula
- 800 g mjölk 3%
- 200 g ingefärsjuice, Sicoly
- 170 g grädde 40%
Kolasås med timutpeppar
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 2 dl ljus sirap
- 2 msk ingefärsjuice, Sicoly
- 2 tsk timutpeppar, krossad