Rabarberkräm
- Skär rabarbern i bitar. Skrapa ur fröna ur vaniljen. Blanda strösockret noga med pektinet.
- Koka rabarber med grenadine, vanilj och citronsaft. Tillsätt strösocker och pektin och koka allt till en tjock kräm. Mixa krämen slät och frys den i tex iskuber.
Jordgubbsmousse
- Koka jordgubbar med strösocker, passera genom en finmaskig sil. Vispa kesella, Philadelphia och florsocker. Lägg gelatinbladen i blöt.
- Värm jordgubbsspurén och smält i gelatinet. Blanda sedan purén med ostblandningen. Avsluta med att blanda ner den lättvispade grädden.
Bottnar
- Vispa äggvita och socker fluffigt, till maräng. Sikta maizena och mjöl genom en sil. Ta lite av den fluffiga marängen och blanda med äggulan.
- Blanda allt med marängen och vänd ner mjöl och maizena. Stryk ut smeten på en bakmatta eller bakplåtspapper grädde i ugnen på 170 grader ca 5-7 min tills dom blir lätt gyllene i färgen.
Montering
- Fyll moussen i små silikonformar och placera försiktigt rabarberkrämen i mitten av moussen.
- Fyll på med mer mousse och avsluta med att placera botten på toppen. Frys och tryck försiktigt ut ur formen. Låt moussen tina i kylen innan servering. Dela varje bit i portionsbitar så att den vackra rabarberfyllningen syns.
Ingredienser
Rabarberkräm
- 200 g rabarber
- 40 g socker
- 20 g citronsaft
- 0.5 st vaniljstång
- 20 g grenadine
- 10 g pektin
Jordgubbsmousse
- 75 g kesella
- 37 g philadelphia
- 200 g vispgrädde 40%
- 68 g florsocker
- 345 g jordgubbar (färska eller frysta)
- 35 g strösocker
- 170 g jordgubbspuré (av ovan)
- 2.25 st gelatinblad
Bottnar
- 110 g äggvita
- 90 g socker
- 75 g äggula
- 55 g vetemjöl
- 35 g maizena
Montering
- bär