Baka fläsksidan knaprig dagen innan. Blanda grov– och finmald fläskfärs med nitritsalt och vattnet. Tillsätt sedan späcket, lite i taget. Krydda färsen med peppar, nejlika och ingefära. Dra av svålen från den bakade fläsksidan och tärna den fint. Tärna fläsksidan och blanda försiktigt ned i smeten. Fyll i svinfjälster och knyt korvarna i önskad längd. Sjud eller och ånga på 80 grader till en temperatur av 65 grader.
Ingredienser
Julkorv
- 750 g fint malen fläskkarré
- 500 g grovt malen fläskkarré
- 225 g fint malet späck
- 150 g grovt malet späck
- 1 dl vatten
- 40 g nitritsalt
- 1 tsk mald vitpeppar
- 1 tsk malda nejlikor
- 1 tsk mald ingefära
- svartpeppar efter smak
- svinfjälster