Kaffebrownie

    Av Matlagerskan

    Toppad med saltad chokladfudge.

    1. Brownie: Rör ägg, socker och farinsocker fluffigt. Rör ner det smälta smöret samt mjöl, kakao, valnötter och salt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och grädda på 200 grader i ca 25 min. Kakan ska stanna helt i kanterna och ha en lite mjuk mitt.
    2. Fudge: Koka upp grädde, socker, sirap och den hackade chokladen i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på medelhög värme i ca 4-5 minuter till kolakoncistens. Gör gärna ett kulprov – fudgen ska bli fast men fortfarande vara krämig. Häll fudgen på kakan (som får vara kvar i formen) och ställ svalt gärna över natt. Servera som den är eller med lite lättvispad, osötad grädde.

    Ingredienser

    Brownie

    • 3 st ägg
    • 2 dl farinsocker
    • 2,5 dl strösocker
    • 100 g smält smör
    • 1 st illy espresso
    • 0,75 dl kakao av god kvalité
    • 2,5 dl vetemjöl
    • 1 dl valnötter - grovt hackade
    • 1 krm salt

    Fudge

    • 1,5 dl grädde
    • 1,5 dl socker
    • 2 msk sirap
    • 100 g mörk choklad av god kvalité - hackad
    • 75 g smör
    • 0,5 tsk salt