- Brownie: Rör ägg, socker och farinsocker fluffigt. Rör ner det smälta smöret samt mjöl, kakao, valnötter och salt. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och grädda på 200 grader i ca 25 min. Kakan ska stanna helt i kanterna och ha en lite mjuk mitt.
- Fudge: Koka upp grädde, socker, sirap och den hackade chokladen i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på medelhög värme i ca 4-5 minuter till kolakoncistens. Gör gärna ett kulprov – fudgen ska bli fast men fortfarande vara krämig. Häll fudgen på kakan (som får vara kvar i formen) och ställ svalt gärna över natt. Servera som den är eller med lite lättvispad, osötad grädde.
Ingredienser
Brownie
- 3 st ägg
- 2 dl farinsocker
- 2,5 dl strösocker
- 100 g smält smör
- 1 st illy espresso
- 0,75 dl kakao av god kvalité
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl valnötter - grovt hackade
- 1 krm salt
Fudge
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl socker
- 2 msk sirap
- 100 g mörk choklad av god kvalité - hackad
- 75 g smör
- 0,5 tsk salt