- Falafel: Blötlägg kikärterna över natten och skölj sedan. Mixa kikärterna okokta tillsammans med kryddorna. Forma falafelsmeten och fritera på 170°C i fritösen i ca 2-3 minuter.
- Svart vitlöksdressing: Mixa samman alla ingredienser utom matoljan. Droppa i matoljan lite i taget, tills den emulgerat slå då i resterande mängd. Smaka av.
Ingredienser
Falafel
- 3 dl kikärtor
- 2 klyftor vitlök
- ½ lök
- 1 dl hackad koriander
- ½ dl hackad persilja
- 1½ msk vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk vatten
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk cayennepeppar
Svart vitlöksdressing
- 10 klyftor fermenterad vitlök
- 3 st ekoäggulor
- 2 msk Champagnevinäger
- 1 msk dijonsenap
- 6 dl matolja
- 1 krm spiskummin
- 1 krm rökt chilipulver
- 1 krm salt
Garnityr
- vattenmelon
- tahini
- fårost
- mynta
- persiljeskott
- pitabröd