- Hett chokladkaffe: Värm grädden i en kastrull, dra av från värmen och rör ut chokladen helt i grädden. Dela upp chokladen i två koppar och häll i kaffet. Toppa med vispad grädde, marshmallows och chokladsås. För en vuxnare variant kan 4 cl Baileys tillsättas.
- Kaffe med kanel och kokos: Tillsätt kanelen ihop med kaffet i filtret då du brygger kaffet. Häll bort det rinnande kokosvattnet i burken med kokosmjölk och vispa sedan den fasta vita delen hårt med elvisp tills den är som vispad grädde i konsistens. Häll upp kaffet – söta ev. och toppa med den vispade kokosmjölken, lite kanel och kokosflagor. För en vuxnare smak kan 4 cl Fireball (likör) tillsättas.
Ingredienser
Hett chokladkaffe
- 1 st stor kopp illy bryggkaffe – eller 3 st illy espresso för en starkare kaffesmak
- 1,5 dl grädde
- 50 g mörk choklad av god kvalitet, hackad
- 1,5 dl vispad grädde
- marshmallows
- chokladsås
Kaffe med kanel och kokos
- 2 st stora koppar illy bryggkaffe – eller 2 st dubbel illy espresso
- 0,5 tsk kanel
- 1 liten burk kokosmjölk – fet
- kanel och stora kokosflagor