- Kalvdans Blanda alla ingredienserna och mixa på låg hastighet. Sila och häll upp i formar och plasta. Baka av på 75°C, ånga i ca 40-45 minuter.
- Lakritsmaräng Blanda äggvita, citron och börja vispa. Mata i florsockret lite i tagen. När marängen är fast och glansig vänds lakrispastan i försiktigt. Stryk ut marängen och baka av på 80°C i ca 3 timmar.
- Violcrumble Tärna kallt smör och blanda med resterande ingredienserna. Smula ut på plåt och baka av på 170°C tills ljus gyllenbrun färg.
Ingredienser
Kalvdans
- 500 g råmjölk
- 350 g standardmjölk
- 150 g grädde
- 150 g socker
Lakritsmaräng
- 100 g äggvita
- 10 g citronsaft
- 1/4 citronzest
- 200 g florsocker
- 50 g lakritspasta Sosa
Violcrumble
- 300 g smör
- 200 g socker
- 500 g mjöl
- 1,5 tsk bikarbonat
- 2 g salt
- violessens Sosa
Garnityr
- violblommor
- spansk körvel, blad och blommor
- frystorkad kristalliserad violkrisp Sosa
- brynt smör