Känner att jag inte behöver förklara hur man gjuter pralinskal, för det finns filmer på youtube att kolla på om man inte vet. Så gör chokladskal, sen så…
Gör en karamell på strösockret och glykosen, mätta sedan när den har fått en härlig gyllenbrun färg, efter smak och tycke med limejuicen och bananpurén. Låt koka ihop lite, gå sedan i med vaniljfrön och kokospuré, koka upp. Slå sedan på 1/3 på chokladen, låt den stå och dra i någon minut, börja sedan montera i resten av vätskan i chokladen under mixning med en stavmixer. Låt svalna lite och montera i brynt smör och avsluta med punschen. Under tiden det svalnar, gör en karamell på sockret och montera i smöret och avsluta snabbt med den frystorkade bananen.
Ut på silikonmatta och låt svalna, hacka upp och blanda det med otempererad choklad. Fördela bitvis och lägg i kyl. Spritsa sedan upp tryffeln i formarna, avsluta med banankrispet i formen. Låt sätta sig och locka pralinen.
Det är supergott med banan och punsch!
Ingredienser
- 65 g strösocker
- 15 g glykos, Sosa
- ½ st vanilj Bourbon
- 25 g limejuice
- 75 g bananpuré, Sicoly
- 25 g kokospuré, Sicoly
- 125 g Bahibe mjölkchoklad 46%, Valrhona
- 30 g brynt smör
- 25 g Punsch
Krisp
- 50 g strösocker
- 10 g smör
- 50 g frystorkad banankrisp, Sosa
- 50 g Caraibe 66%, Valrhona