Karin Franssons dragoncrème

    Av Karin Fransson

    Den krämiga dragoncrèmen från Karin Fransson på Hotel Borgholm passar bra till kyckling, kalv, fläsk, grönsaker och potatissallad. Den är även god att förstärka soppor med.

    1. Låt dragonen rinna av om du använder dragonblad i vinäger. Spara vinägern.
    2. Lägg allt utom grönpepparen i en matberedare. Kör tills det har blivit en tjock kräm.
    3. Vänd till sist ner grönpepparkornen.
    4. Smaka av med vinäger eller citronsaft och salt. Ställ såsen kallt tills den ska användas.

    Ingredienser

    • 3 stora buntar färsk fransk dragon (eller ca 4 dl dragonblad i vinäger)
    • 6 buntar bladpersilja
    • 6 vitlöksklyftor, pressade
    • 6 skivor färskt franskbröd, kantskuret
    • 1 1/2 dl vispgrädde eller crème fraiche
    • 6 äggulor
    • lite citronsaft eller vinäger från dragonbladen
    • salt
    • 3 tsk grönpepparkorn, inlagda eller torkade