Ganache
- Koka upp grädde med vaniljfrön.
- Gör sedan en torr karamell av strösocker i en kastrull. Litet i taget. Häll sedan på grädden i tre omgångar i karamellen. Koka upp och låt svalna till 40 oC.
- Smält under tiden chokladen till 36-38 oC.
- Förbered en ram för ca 850 g att gjuta i. Gör emulsionen och avsluta med smöret. Mixa allt. Häll ut i ramen. Låt kristallisera till nästa dag.
- Stryk ett tunt lager choklad på toppen och strö sedan över bovete, quinoa och lite flingsalt.
- Dela i önskade bitar och doppa sedan i tempererad mjölkchoklad.
Ingredienser
Ganache
- 545 g Valrhona Dulcey choklad
- 250 g grädde
- 30 g smör
- 1 st vaniljstång (bara frön)
- 5 g salt
- 60 g socker
- 15 g punch
- puffat bovete
- puffad quinoa
- flingsalt
- mjölkchoklad till doppning