Kastanje- och pumpapaj

    Av Matlagerskan

    Skala pumpan och skär den i små bitar. Koka den mjuk i kyckling­buljongen. Häll av och mixa med kastanjepuré, ägg och grädde. Pressa ner vitlöken och smaka av med salt, peppar och timjan. Klä en stor pajform eller fyra små med smördegen. Förgrädda 10 minuter i 175 grader i ugnen. Ta ut pajskalet och häll på fyllningen. Grädda ytterligare 30 minuter i 175 grader. Toppa pajen med knaperstekt bacon vid servering. God som tillbehör till kött och kyckling eller som egen rätt.

    Ingredienser

    • 250 g muskat- eller butternutpumpa
    • 5 dl kycklingbuljong
    • 1,5 dl Sabaton osötad kastanjepuré
    • 1 st ägg
    • 0,75 dl grädde
    • 1 st vitlöksklyfta
    • 0,5 tsk timjan
    • salt och peppar
    • 1 pkt smördeg
    • 2 pkt bacon