Kimchi

    Av Kristin Åhlander

    Med endast 4 ingredienser kan du göra egen kimchi, nyttig hälsosam och framförallt god. Har du ont om tid och vill göra en snabb kimchi kan du skölja och dela kålen och salladslöken och blanda samman med marinaden. Låt marinera några minuter innan servering. Den blir inte fermenterad då, men väldigt god ändå.

    1. Dela kålen i fyra delar och skölj i kallt vatten.
    2. Förbered saltlaken genom att blanda 1 l vatten med 80 g salt.
    3. Lägg kålen i saltlaken och låt marinera i rumstemperatur i 6 timmar.
    4. Skölj bort saltlaken med vatten och torka kålen torr med papper.
    5. Skölj salladslöken och skär den i ca 2 cm bitar.
    6. Blanda samman kimchimarinaden med skuren salladslök i en skål.
    7. Pensla ut kimchimarinaden mellan varje blad till hela biten med salladsmarinad är täkt med marinad.
    8. Lägg kålen i en burk med lock och ställ burken i kylskåp för att starta fermenteringsprocessen.
    9. Efter ca 6 dagar är din kimchi klar att äta. Förvara kimchi i kylen.

    Ingredienser

    • 2 st salladskålshuvud
    • 1 l vatten
    • 80 g salt
    • 100-150 g salladslök
    • 1 burk kimchimarinad, Risberg