- Dela kålen i fyra delar och skölj i kallt vatten.
- Förbered saltlaken genom att blanda 1 l vatten med 80 g salt.
- Lägg kålen i saltlaken och låt marinera i rumstemperatur i 6 timmar.
- Skölj bort saltlaken med vatten och torka kålen torr med papper.
- Skölj salladslöken och skär den i ca 2 cm bitar.
- Blanda samman kimchimarinaden med skuren salladslök i en skål.
- Pensla ut kimchimarinaden mellan varje blad till hela biten med salladsmarinad är täkt med marinad.
- Lägg kålen i en burk med lock och ställ burken i kylskåp för att starta fermenteringsprocessen.
- Efter ca 6 dagar är din kimchi klar att äta. Förvara kimchi i kylen.
Ingredienser
- 2 st salladskålshuvud
- 1 l vatten
- 80 g salt
- 100-150 g salladslök
- 1 burk kimchimarinad, Risberg