Kimchisill med rött äpple

    Av Werners Gourmetservice

    Chilihet sill med vitlök och ingefära. Det röda äpplet ger fin syra och härlig färg. Prova också att byta ut fruktkrispet till andra smaker för variation.

    1. Koka upp lag tillsammans med kimchimarinad, ingefära och verbenabär.
    2. Tillsätt äppelpuré och låt svalna.
    3. Skär sillen i fina bitar och blanda med lag och skivad lök.
    4. Låt stå 1-2 dagar för bästa smak.

    Ingredienser

    • 1 pkt inläggningssill (5-minuters)                                                                           

    Lag

    • 4 dl 1-2-2 lag
    • 4 msk kimchimarinad
    • 5 cm ingefära, strimlad
    • 15 st verbenabär, krossade
    • 0,5 tsk salt
    • 1,5 dl röd äppelpuré
    • 2 st schalottenlök, skivad

    Produkter i Kimchisill med rött äpple

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”