Kinesiska chilinudlar

    Av Kristin Åhlander

    En enkel men god rätt från Chinese god oil. Som går att variera i all oändlighet. Ha gärna i mer vinäger för rätten får gärna vara lite syrlig och het.

    1. Lägg vitlök, sesamfrön, chiliflingor och gräslök i en skål.
    2. Värm oljan i en kastrull och häll den heta oljan över vitlöksblandningen.
    3. Blanda därefter ner soja vinäger och salt.
    4. koka nudlar enligt anvisning.
    5. Strimla morot och gurka.
    6. Vänd dressingen med nudlar, morot, gurka och koriander.

    Ingredienser

    Chiliolja
    • 2 tsk krossad vitlök, Risberg
    • 4 msk rostade sesamfrön
    • 2 msk koreanska chiliflingor
    • 5 msk gräslök, hackad
    • 5 msk olja, naturell smak
    • 2 msk soja, Sakura
    • 2 msk Chinkiangvinäger
    • salt
    • 300 g risnudlar, Risberg
    • 1 dl morot, strimlad
    • 1 dl gurka, strimlad

    Produkter i Kinesiska chilinudlar

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”