”Minus 8” by Etoile Restaurant

    Av Danny Falkeman och Jonas Lagerström

    Stekt hummersallad med ankleverpulver, mirabelleplommon och minus 8 glace.   Dryckestips! Kombineras med fördel med en torr Champagne med mycket fruktsötma som matchar rätten fruktiga och söta inslag. Exempelvis Charles Heidsieck Brut Reservé MV. Artikelnr 10201.

    1. Koka hummern i saltat vatten 3 minuter. Skala och dela stjärt och klor. Karamellisera sockret i en panna, tillsätt vinägern och koka ihop, ca 5 minuter. Smörstek stjärten, glacera med vinägerglacen.
    2. Garnera med saltad avokado, mirabelle plommon, sallad och örter och toppa med ett fryst ankleverpulver och kallpressad rapsolja.

    Ingredienser

    • 1 st hummer
    • 50 g brunt socker
    • 1 dl minus 8 vinäger
    • 30 g smör
    • 1/3 avokado
    • 2 st mirabelle plommon
    • machesallad
    • ploxblomma
    • fryst ankleverpulver
    • kallpressad rapsolja