Kladdiga cupcakes

    Av Matlagerskan

    Med kastanj och choklad.

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner kastanjepurén. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt sedan vetemjöl, kakao, vanilj och salt. Sist blandar du ner smöret med kastanjepurén. Fördela smeten i små cupcakeformar och grädda 10 minuter.
    2. Topping: Vispa samman med elvisp. Lägg i spritspåse och låt vila i kylen ca 30 minuter innan du spritsar snygga toppar på dina cupcakes.

    Ingredienser

    • 3 st ägg
    • 3,5 dl strösocker
    • 1 krm vaniljpulver
    • 5 msk kakao
    • 2 dl vetemjöl
    • 1 krm salt
    • 1 dl Sabaton sötad kastanjepuré
    • 150 g smält smör

    Topping

    • 1 dl Sabaton kastanjepuré sötad
    • 1 dl färskost
    • 50 g mjukt smör
    • 3 msk kakao
    • 2 dl florsocker
    • 1 krm salt