- Koka upp alla ingredienser till ättikslagen och låt ca 1 dl koka bort av mängden. Dra kastrullen åt sidan och låt lagen snabbt kallna ute eller i kylen. Sila lagen genom finmaskig sil.
- Skär de inlagda och väl avrunna sillfiléerna i portionsbitar. Blanda sillen med alla grönsakerna i en skål.
- Slå på den kalla lagen och låt stå över natten innan servering.
Ingredienser
Ättikslag
- 1 dl 24% ättika
- 2 dl strösocker
- 5 korn kryddpeppar (krossade)
- 3 dl vatten
- 2 lagerblad
- 4 korn vitpeppar
Inläggning
- 6 urvattnade sillfiléer skurna i gaffelbitar
- 1 gul morot i fina, tunna skivor
- 1 orange morot i fina, tunna skivor
- 1 gul lök i tunna, fina skivor
- 1 röd lök i tunna fina skivor
- 2 sticklökar