Klassisk Pasta Bottarga

    Av Hrogn AS

    Detta recept är en italiensk klassiker, och en av de enklaste sätt att uppleva och njuta, Bottarga Boreale. Var generös med smöret, eftersom det är fettet som tar fram den fantastiska smaken!

    1. Koka pastan i saltat vatten (40 g salt i 4 liter vatten). Medans vattnet värms upp, smält försiktigt smöret och rosta pinjenötterna. När pastan kokar, tillsätt vitlök och pinjenötter i smöret.
    2. Sila av pastan, blanda in smöret och hälften av bottargan. Servera och fördela vårlök, chiliflakes och resterande bottarga efter smak och behag.

    Ingredienser

    • 400 g pasta, helst italiensk
    • 80 g smör
    • 40 g Bottarga Bolrealis
    • 1 vitlöksklyfta, tunt skivad

    Garnering

    • rostade pinjenötter
    • chiliflakes
    • vårlök, tunt skivad