Kokos- och limeglass

    Av Malin Thydell

    Serverad med sesam cantonese, ananas och fudge.

    1. Kokosglass: Vispa äggulor och socker. Koka upp övriga ingredienser förutom kokospurén. Slå smeten över äggulor/socker och sjud till 83°C. Ha i kokospurén. Kyl ner över natten. Kör i glassmaskin nästa dag.
    2. Fudge: Karamellisera sockret. Tillsätt smöret och därefter grädden. Reducera till ca hälften. Smält ner chokladen. Mixa.

    Ingredienser

    Kokosglass

    • 7,5 dl mjölk
    • 5 dl grädde
    • 750 g kokosgrädde
    • 250 g socker
    • 75 g Isomalt, Sosa
    • 150 g glykos,Sosa
    • zest från 1 lime
    • 1/2 citrongäs
    • 14 äggulor
    • 100 g socker
    • 0,5 kg kokospuré, Sicoly

    Fudge

    • 150 g socker
    • 50 g smör
    • 500 g grädde
    • 200 g mjölkchoklad, Valrhona

    Tillbehör

    • Sesam cantonese, Sosa
    • ananas
    • mjölkchoklad
    • rostat kokospulver