- Kokosglass: Vispa äggulor och socker. Koka upp övriga ingredienser förutom kokospurén. Slå smeten över äggulor/socker och sjud till 83°C. Ha i kokospurén. Kyl ner över natten. Kör i glassmaskin nästa dag.
- Fudge: Karamellisera sockret. Tillsätt smöret och därefter grädden. Reducera till ca hälften. Smält ner chokladen. Mixa.
Ingredienser
Kokosglass
- 7,5 dl mjölk
- 5 dl grädde
- 750 g kokosgrädde
- 250 g socker
- 75 g Isomalt, Sosa
- 150 g glykos,Sosa
- zest från 1 lime
- 1/2 citrongäs
- 14 äggulor
- 100 g socker
- 0,5 kg kokospuré, Sicoly
Fudge
- 150 g socker
- 50 g smör
- 500 g grädde
- 200 g mjölkchoklad, Valrhona
Tillbehör
- Sesam cantonese, Sosa
- ananas
- mjölkchoklad
- rostat kokospulver