Vegansk tarte med körsbär och tonkaböna

    Av Lisa Dagnäs

    Körsbär och tonkaböna är en oslagbar kombination. Tillsammans med den söta chokladen och det krispiga tarteskalet blir detta en oemotståndlig munsbit. Våra färdiga skal från La Rose Noire finns även veganska och har samma goda smak och hållbara crunch.

    Vispad tonka/vanilj pannacotta
    1. Koka upp första mängden havregrädde, gelesocker och vaniljstång, slå över chokladen mixa
    2. Mixa sedan i resterande havregrädde. plasta ytan och ställ i kyl över natten.
    3. Vispa upp till önskad konsistens.

    Körsbärskräm

    1. Mixa samman alla ingredienserna.

    Montering

    1. Fyll botten på veganska tarteskal med körsbärskräm.
    2. Fyll sedan på med vispad pannacotta.
    3. Dekorera med körsbärskräm och valfri ört.

    Ingredienser

    Vispad tonka/vanilj pannacotta
    • 173 g havregrädde
    • 69 g gelésocker
    • 1 stång tahitivanilj
    • 230 g Amatika vit 35 %, Valrhona
    • 29 g havregrädde
    Körsbärskräm
    • 150 g körsbärspuré, Sicoly
    • 150 g maraschino körsbär, endast bären
    • 57 g florsocker
    • 18 g gelcrem cold, Sosa

    Produkter i Vegansk tarte med körsbär och tonkaböna

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”