Stekt ankbröst “five spice”
- Putsa ankan och rista fettsidan. Krydda med five spicekryddan runt om.
- Lägg i kall panna och stek sedan så att fettet blir krispigt och ankan får fin färg. Salta med laesösalt. Baka sedan av i ugnen på 100 grader till 55 grader i innertemperatur. Låt vila någon minut och skär sedan i skivor.
- Pensla med hoisinsås innan servering.
Sesam & pankocrust
- Bryn smöret och riv i hasselnöt.
- Blanda alla ingredienser och smaka av med salt.
- Toppa sedan ankan med detta.
Picklad kålrot fylld med svartvinbärskräm.
- Skär kålrot på skärmaskin eller på mandolin. Stansa kålroten, sjud tillsammans med risvinäger, socker och vatten i 3 min.
- Häll på citronjuice och låt svalna i 1h.
- Sila av kålroten och fyll varje skiva med svartvinbärspuré och vik ihop.
Kålrotskräm smaksatt med grönpepparmiso
- Koka morot och kålrot i mjölk och grädde tills mjuk.
- Sila och mixa slät tillsammans med smör och röd miso, smaka av med sherryvinäger och salt.
- Vänd i finhackad grönpeppar. Se till att den är riktigt fin. Kan ev krossas i mortel.
Sauterade puylinser
- Koka puylinser enligt anvisningar på förpackningen. Sautera ut lök tillsammans med vårlöksolja, tillsätt sedan linserna.
- Avsluta med gräslök och smaka av med salt.
Anksås
- Bryn schallottenlök, vitlök, timjan och häll på chinkiangvinäger och låt reducera.
- Tillsätt fond och ha i kryddorna. Låt reducera tills bra konsistens och smak. Skär ned lök och tomat i bitar och låt dra i såsen ca 30 minuter. Sila av och smaka sedan upp med salt och vinäger.
Ingredienser
Recept för 10 personer
Stekt ankbröst "five spice"- 5 st ankbröst
- 2 tsk five spice artnr 228
- flingsalt Læsø artn 21115
- 2 msk hoisinsås artnr 016
Sesam & pankocrust
- 50 g panko, rostat till gyllenbrun färg artnr 733
- 1 msk chilirostade sesamfrön artnr 781
- 1 msk svarta sesamfrön artnr 240
- 20 g hasselnötter art 45110
- 15 g smör
- flingsalt Læsø artn 21115
Picklad kålrot fylld med svartvinbärskräm.
- 1 st kålrot
- 50 g risvinäger artnr 111
- 100 g socker
- 150 g vatten
- 15 g citronjuice
- 50 g svartvinbärspuré, Sicoly 33215
Kålrotskräm smaksatt med grönpepparmiso
- 100 g morot
- 200 g kålrot
- 300 g mjölk
- 100 g grädde
- 10 g röd miso artnr 779
- 80 g smör
- 5 g grönpeppar i lag artnr 20518
- sherryvinäger 11405
- flingsalt læsø artn 21115
Sauterade puylinser
- 300 g Puy linser artnr 44126
- 2 st schallotten lök
- 20 g gräslök
- vårlöksolja artnr 10237
- flingsalt Læsø artn 21115
Anksås
- 1 liter kycklingfond rostad artnr 20794
- 5 dl kalvfond artnr 20749
- 1 msk chinkiangvinäger artnr 133
- 1 st schallotten lök
- 1 st kingsolo vitlök
- 2 st kvistar timjan
- 1 st lagerblad artnr 20126
- 2 st stjärnanis artnr 2170
- 1 tsk sichuan artnr 219
- 1 tsk chilistrån artnr 218
- 1 st salladslök
- 1 st plommontomat
- 1 tsk grönpeppar i lag artnr 20518
- flingsalt Læsø artn 21115
- sherryvinäger 11405
Produkter i Stekt ankbröst ”five spice” med sesam och pankocrust, syrad kålrot, kålrotskräm med miso och anksås med sichuan och stjärnanis
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”