- Häll panko, mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Lägg ner lite kyckling åt gången, vrid om och skaka påsen så att ströbrödsblandningen fördelas jämt på kycklingen.
- Hetta upp olja i en fritös eller kastrull (fyll till hälften) till 180 grader. Fritera kycklingen gyllenbrun, ca 3-5 minuter tills de är genomstekta.
- Lägg kycklingen att rinna av på lite hushållspapper. Lägg sedan ner all kyckling i en skål och klicka över gochujangsåsen.
- Blanda runt ordentligt och lägg upp på ett stort fat.
- Strö över de rostade sesamfröerna och servera med en grönsallad och nykokt rundkornigt ris.
För extra krispig kyckling så kan man låta kycklingen kallna i ca 1 timme efter den första friteringen för att sedan fritera ytterligare 2-3 minuter.
Ingredienser
- 1 kg kycklingklubbor eller vingar (4 port)
- 1 dl Gochujang sås
- 3 msk rostade sesamfrön
- 2 dl vetemjöl eller majsmjöl
- 200g Panko ströbröd
- Några nypor salt och några varv med svartpepparkvarnen