Kräftstjärtar, löjrom och vispad crème fraiche med Voatsiperiferypeppar på krispigt svartkålschips

    Av Matlagerskan

    Imponera på dina gäster med den här enkla men otroligt goda mingel- alternativt förrätten. Den vildväxande Voatsiperiferypepparen ger sting och friska toner av citron och blommor. Dryckestips: Charles Heidsieck Rosé NV En roséchampagne i koncentrerad stil med mognad som visar sig på ett snyggt sätt med jordgubbar, hallon, rostad brioche och rostade mandlar tillsammans med en förnimmelse av ingefära. Artnr. 77426 Pris: 549:-

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka kålbladen. Skär bort den tjocka delen av mittnerven och pensla varje blad med olja på båda sidor. Lägg på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen i 6-10 minuter tills de är helt krispiga. Ta ut och salta.
    2. Vispa crème fraichen med elvisp tills den är fast och fluffig. Vänd ner dill och peppar och smaka av med salt. Lägg över crèmen i en spritspåse med liten rund tyll.
    3. Lägg chipsen på ett serveringsfat, lägg på kräftstjärtar och sparrisknoppar. Klicka på löjrom och spritsa små toppar av crème fraichen emellan. Avsluta med lite dillvippor och peppar. Servera med skratt och bubbel!

    Ingredienser

    Svartkålschips

    • 8 fina svartkålsblad
    • 1 dl olivolja
    • salt

    Vispad crème fraiche

    • 2 dl crème fraiche
    • 0,5 dl finhackad dill
    • 0,5 tsk nymalen Voatsiperiferypeppar
    • salt

    Montering

    • 3 dl skalade kräftstjärtar av god kvalité
    • 1 dl svensk löjrom
    • 1 dl smörstekta sparrisknoppar
    • små dillvippor
    • nymalen Voatsiperiferypeppar