Krämig avokadosallad med äpple

    Av Viktor Ingemarsson

    Den här salladen passar på sommarens alla grill- och buffébord eller som en egen matig sallad. En krämig, underbar och matig kreation. För att göra dressingen behövs en blender/kannmixer. Bra att veta: Ananas innehåller B1, B2 och C-vitamin, fibrer och mangan. Ananas innehåller även ett antiinflammatoriskt ämne som heter bromelain.

    1. Dressing: Skär och mixa samman avokado, limesaft, vatten, chili och ananas. När du har en krämig  konsistens likt guacamole är det dags att tillsätta olja. Gör detta i omgångar så att krämen inte spricker.
    2. Sallad: Skiva champinjoner och strimla löken fint. Tärna mango och äpple och finhacka dragonen. Blanda i en bunke tillsammans med groddar och spenat. Häll över dressing och rör om väl så att dressingen ger smak till hela salladen. Häll över lite flingsalt mot slutet och smaka av.

    Ingredienser

    Dressing

    • 1 st avokado
    • 0,5 st lime
    • 1 dl vatten
    • 2 dl rapsolja
    • 0,5 st mild chili
    • 1 dl ananas

    Sallad

    • 2 dl alfagroddar
    • 3 dl skivade champinjoner
    • 1 msk tamarisoja
    • 2 dl linsgroddar
    • 1,5 dl mango
    • 1 rött litet äpplen
    • 70 g spenat
    • 1 dl schalottenlök
    • 0,7 dl finhackad dragon
    • 1 nypa flingsalt