Dashi:
- Lägg Konbubladen i 2 l vatten. Se till att den kommer upp till ungefär 70-80°C och låt stå i 4 timmar. Den får inte koka så håll koll på den. Sila sedan bort konbubladen
- Lägg i bonitoflingorna. Låt de ligga ca 20 min och häll sedan bort dem. Härifrån är själva dashibasen klar. Vi har valt att smaksätta den med soja kimchi och rökt tellicherrypeppar
Ramen:
- Marinera tofun i kimchimarinad.
- Blanda mjölet och vattnet och vänd i tofun där.
- Dela och smörstek svampen.
- Fritera tofun och koka sobanudlarna. Värm buljongen.
- Montera på tallriken nudlar, svamp, confiterad äggula, tofu och dashi.
Tips!
Toppa med majonnäs och kimchi för att få in mer fyllighet.
Äggulan confiteras lättast vakuumförpackad på 64°C i 2 h.
Gör buljongen utan bonitoflingor och tillsätt miso istället så blir rätten vegetarisk.
Ingredienser
Recept för 4 pers
Dashi:
- 2 liter vatten
- 2 st bitar Konbu alger
- 2 st nävar bonito flingor
- 1 dl soja, sakura
- 0,5 dl kimchimarinad
- Rökt tellicherrypeppar
- 250 g sobanudlar
- 100 g äggula, confiterad
- 540 g tofu hård i bit, dela om de är för stora
- 3 msk kimchimarinad
- 1 dl självjäsande mjöl
- 1 dl vatten
- 200 g svamp, shiitake champinjoner
- 40 g sesamfrön, rostade
- 8 dl dashibuljong
- Rökt tellicherrypeppar
Produkter i Krispig tofu med nudlar kimchi confiterad äggula och dashi
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”