Krispig tofu med nudlar kimchi confiterad äggula och dashi

    Av Kristin Åhlander

    Friterad tofu smaksatt med kimchi. En elegant version av ramen.

    Dashi:

    1. Lägg Konbubladen i 2 l vatten. Se till att den kommer upp till ungefär 70-80°C och låt stå i 4 timmar. Den får inte koka så håll koll på den. Sila sedan bort konbubladen
    2. Lägg i bonitoflingorna. Låt de ligga ca 20 min och häll sedan bort dem. Härifrån är själva dashibasen klar. Vi har valt att smaksätta den med soja kimchi och rökt tellicherrypeppar

    Ramen:

    1. Marinera tofun i kimchimarinad.
    2. Blanda mjölet och vattnet och vänd i tofun där.
    1. Dela och smörstek svampen.
    2. Fritera tofun och koka sobanudlarna. Värm buljongen.
    3. Montera på tallriken nudlar, svamp, confiterad äggula, tofu och dashi.

     

    Tips!

    Toppa med majonnäs och kimchi för att få in mer fyllighet.
    Äggulan confiteras lättast vakuumförpackad på 64°C i 2 h.
    Gör buljongen utan bonitoflingor och tillsätt miso istället så blir rätten vegetarisk.

    Ingredienser

    Recept för 4 pers Dashi:
    • 2 liter vatten
    • 2 st bitar Konbu alger
    • 2 st nävar bonito flingor
    • 1 dl soja, sakura
    • 0,5 dl kimchimarinad
    • Rökt tellicherrypeppar
     
    • 250 g sobanudlar
    • 100 g äggula, confiterad
    • 540 g tofu hård i bit, dela om de är för stora
    • 3 msk kimchimarinad
    • 1 dl självjäsande mjöl
    • 1 dl vatten
    • 200 g svamp, shiitake champinjoner
    • 40 g sesamfrön, rostade
    • 8 dl dashibuljong
    • Rökt tellicherrypeppar

    Produkter i Krispig tofu med nudlar kimchi confiterad äggula och dashi

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”