Togarashi

    Av Marcus Jernmark

    På bilden är det ”Kol-grillad Japansk Wagyu Biff från Kagoshima A-10. Serveras med togarashi, umamiberikad ponzu samt ramslöksblommor. Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett aromatiskt vitt vin med inslag av exotisk frukt, vinet bör ha elegans samt hög smakintensitet och balanserad syra.

    1. Riv apelsinzest och väg ut 5 g och låt det torka på bakplåtspapper tills det går att hacka. Rosta alla frön på låg värme tills de är aromatiska. Blanda allt tillsammans och förvara torrt.
    2. Serveras gärna med grillat kött, fisk eller över risrätter med asiatisk karaktär. Togarashi rekommenderas att man äter samma dag, annars kan den friterade löken dra till sig fukt eller släppa olja.

    Ingredienser

    • 6 g apelsinzest (finriven, torkad, hackad)
    • 6 g vita sesamfrön
    • 6 g svarta sesamfrön
    • 6 g vallmofrön
    • 18 g espelettepeppar
    • 8 g friterad och hackad schalottenlök
    • 8 g friterad och hackad vitlök
    • 6 g hackad Nori
    • 4 g fleur de sel