Kryddsky

    Av Fredrik Andersson

    Hacka ned schalottenlöken och vitlöken, rosta med kryddor och citron. Slå på vin och fond. Låt reducera långsamt till tjock konsistens. Sila av och smaka av med choklad och lite salt. Sila genom silduk för att få en slät sås. Värm såsen och vänd i fläderbären precis innan servering.

    Ingredienser

    • 3 st schalottenlökar
    • 2 st vitlökar king solo
    • 2 g stjärnanis
    • 4 st lagerblad
    • 7 g fänkålsfrö
    • 2 g fänkålspollen
    • 10 g kaffebönor, hela, illy
    • 7 g Voatsiperyferypeppar
    • 10 g backtimjan
    • 10 g dragon
    • 1 st citron
    • 3 dl vitt vin
    • 2 lit kalvfond
    • 1 lit kycklingfond
    • 40 g Manjari 64%, Valrhona
    • Læsøsalt
    • 50 g fläderbärskapris