- Torr rubb: Bland samtliga ingredienser och förvara torrt och svalt.
- Blöt rubb: Blanda alla torra ingredienser, riv vitlök och selleri på rivjärn (Pressa ut ev. vätska och spara den till marinaden) och blanda ihop. Förvara kallt och mörkt.
- Marinad: Bland samtliga ingredienser och lägg köttet i marinaden.
- Glaze: Blandas och kör i mixer.
Ingredienser
Torr rubb
- 4 msk paprikapulver
- 2 dl frystorkade lingon, krossade (kör i mixer)
- 3 msk vitlökspulver
- 3 msk chilipulver
- 1 msk malen svartpeppar
- 1 msk krossade sellerifrön
- 1,5 msk malen kanel
- 1 msk timjan
- 1 msk riven grönsakstärning
- 1 msk salt
- 1 tsk senapspulver
Blöt rubb
- 2 msk paprikapulver
- 1 dl krossade frystorkade lingon (kör i mixer)
- 1 msk malen kanel
- 0,5 msk malen svartpeppar
- 0,5 tsk senapspulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 msk riven grönsaksbuljong
- 0,5 msk finhackad chilifrukt
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 riven selleristjälk
- 1 msk hackad färsk timjan
Marinad
- 1,5 dl vatten
- 1 dl äpplecidervinäger
- 0,5 dl soya
- 2 msk worcestersås
- 1 msk mörk balsamvinäger (ev. saft från blöta rubben)
- 3-5 msk blöt rubb
Glaze
- 1 dl rapsolja
- 0,5 dl chilisås
- 0,5 dl ketchup
- 4 msk rårörda lingon
- 2 msk rubb
- 1 msk liquidsmoke