Kyckling- och ankleverpastej

    Av Niklas Cramér

    På torkat skinn toppat med frystorkade majskorn.

    1. Pastej: Svetta löken utan att den tar färg, häll på portvinet. Koka tills vätskan försvunnit och låt det sedan svalna. Lägg lever, ägg och den portvinskokta löken i en matberedare och mixa snabbt. Häll på varmt skirat smör (ca 70°C) i jämn stråle under montering, så att det blir en slät smet. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en terrineform som klätts med plastfilm. Baka pastejen i 100°C varm ugn i ca 30 minuter till en kärntemperatur på 65°C. Låt pastejen svalna innan ni använder den.
    2. Torkat kycklingskinn: Skrapa skinnet fritt från fett, placera skinnet mellan 2 bakplåtspapper och 2 bakplåtar. Torka i ugnen på 180°C i ca 30-40 minuter. Plocka ut skinnet från ugnen, lyft försiktigt, salta och låt svalna på hushållspapper.
    3. Till servering: Skär en bit kyckling- och ankleverpastej och lägg på det torkade kycklingskinnet, toppa med frystorkade majskorn.

    Ingredienser

    Kyckling- och ankleverpastej

    • 300 g kycklinglever
    • 100 g anklever
    • 400 g smör
    • 2 ägg
    • 2 dl portvin
    • 2 finhackade schalottenlökar
    • salt & peppar

    Torkat kycklingskinn

    • skinnet från 8 st kycklingfiléer
    • salt