- Pastej: Svetta löken utan att den tar färg, häll på portvinet. Koka tills vätskan försvunnit och låt det sedan svalna. Lägg lever, ägg och den portvinskokta löken i en matberedare och mixa snabbt. Häll på varmt skirat smör (ca 70°C) i jämn stråle under montering, så att det blir en slät smet. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en terrineform som klätts med plastfilm. Baka pastejen i 100°C varm ugn i ca 30 minuter till en kärntemperatur på 65°C. Låt pastejen svalna innan ni använder den.
- Torkat kycklingskinn: Skrapa skinnet fritt från fett, placera skinnet mellan 2 bakplåtspapper och 2 bakplåtar. Torka i ugnen på 180°C i ca 30-40 minuter. Plocka ut skinnet från ugnen, lyft försiktigt, salta och låt svalna på hushållspapper.
- Till servering: Skär en bit kyckling- och ankleverpastej och lägg på det torkade kycklingskinnet, toppa med frystorkade majskorn.
Ingredienser
Kyckling- och ankleverpastej
- 300 g kycklinglever
- 100 g anklever
- 400 g smör
- 2 ägg
- 2 dl portvin
- 2 finhackade schalottenlökar
- salt & peppar
Torkat kycklingskinn
- skinnet från 8 st kycklingfiléer
- salt