Nam pla prik

    Av Werners Gourmetservice

    Klassisk thailändsk smaksättare och dipsås. Här en variant med aromatiskt galangarot och rostade sesamfrön.

    1. Blanda fisksås med chili, vitlök och galangarot.
    2. Tillsätt sesamfrön och limejuice.
    3. Smaka av med strösocker.
    4. Låt gärna så och dra en liten stund innan servering.

    Ingredienser

    • 0,5 dl fisksås
    • 3 st thai-chili, tunt skivad
    • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
    • 2 cm galangarot, skalad och finhackad (alternativt ingefära)
    • 1 msk färskpressad limejuice
    • 1 tsk rostade sesamfrön
    • 1 tsk strösocker

    Produkter i Nam pla prik

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”