Lammkorv med picklade senapsfrö, kirskål och pistage

    Av Eric Licke

    Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett vin med mjuk rund syra och toner av röda mogna bär, vinet bör ha medel fyllighet och gärna med ekfatstoner. Druvan Sangiovese är en bra utgångspunkt. Exempelvis San Giorgio Ciampoleto, Rosso di Montalcino.

    1. Picklade senapsfrön: Koka upp vatten, äppelcider-vinäger, socker, lagerblad och kryddpeppar i en kastrull. Slå över den varma lagen på senapsfröna i en lufttät burk med lock.
    2. Lammkorv: Dela köttet i långa och fina bitar längs med fibrerna, skär späcket i mindre bitar och mal i en köttkvarn. Blanda färsen med 20 g salt per 1 kilo färs och isvattnet till en homogen korvsmet. Trä lammfjälster på korvmaskinen och kör färsen genom maskinen. Bind korvarna i tre som prinskorv och ånga på 58°C i 35 minuter. Stek vid servering.
    3. Servera korven med picklade senapsfrön, lättsauterad kirskål och pistagenötter.

    Ingredienser

    Picklade senapsfrön

    • 2,5 dl vatten
    • 5,5 dl äppelcidervinäger
    • 2 dl strösocker
    • 2 st lagerblad
    • 10 hela kryddpepparkorn
    • bruna och gula senapsfrön

    Lammkorv

    • 400 g lammstek
    • 200 g högrev
    • 100 g späck
    • salt
    • 1,5 dl isvatten
    • lammfjälster