- Picklade senapsfrön: Koka upp vatten, äppelcider-vinäger, socker, lagerblad och kryddpeppar i en kastrull. Slå över den varma lagen på senapsfröna i en lufttät burk med lock.
- Lammkorv: Dela köttet i långa och fina bitar längs med fibrerna, skär späcket i mindre bitar och mal i en köttkvarn. Blanda färsen med 20 g salt per 1 kilo färs och isvattnet till en homogen korvsmet. Trä lammfjälster på korvmaskinen och kör färsen genom maskinen. Bind korvarna i tre som prinskorv och ånga på 58°C i 35 minuter. Stek vid servering.
- Servera korven med picklade senapsfrön, lättsauterad kirskål och pistagenötter.
Ingredienser
Picklade senapsfrön
- 2,5 dl vatten
- 5,5 dl äppelcidervinäger
- 2 dl strösocker
- 2 st lagerblad
- 10 hela kryddpepparkorn
- bruna och gula senapsfrön
Lammkorv
- 400 g lammstek
- 200 g högrev
- 100 g späck
- salt
- 1,5 dl isvatten
- lammfjälster