Sötpommes med kryddig ketchup

    Av Kristin Åhlander

    Läckra sötpommes med extra krisp från polentan. Ketchupen gör man själv med goda kryddor.

    Sötpommes

    1. Skär sötpotatisen till stavar. Ungefär 1×1 cm i tjocklek. Koka i vatten cirka 2 min. Häll av och droppa olivoljan över. Ställ kallt.
    2. Blanda polenta paprikapulver och salt på en tallrik och panera sötptatisen i den.
    3. Kör i ugnen på 220°c i 20 min

    Ketchup

    1. Hacka tomaten och blanda alla ingredienser. Låt stå och dra.
    2. Vill man ha en mixad ketchup kan man tillsätta Gelcrem cold och ev tomatpulver för intensivare smak och färg. Eftersom tomater kan variera både i vätska och smak.

    Ingredienser

    Sötpommes

    • 600 g sötpotatis
    • 2 msk olivolja, Werners
    • 1 dl polenta
    • 1 msk rökt paprikapulver
    • 1 msk Läsössalt

    Ketchup

    • 200 g färsk tomat
    • 1 kvist persilja
    • 1 kvist dill
    • 1 tsk rödbetsvinäger
    • 1 tsk zahatar
    • 1 tsk curry madras
    • Tellicherrypeppar
    • Läsösalt
    • 20 g gelcrem cold
    • Tomatpulver, Sosa (Vid behov eller efter smak)