Sötpommes
- Skär sötpotatisen till stavar. Ungefär 1×1 cm i tjocklek. Koka i vatten cirka 2 min. Häll av och droppa olivoljan över. Ställ kallt.
- Blanda polenta paprikapulver och salt på en tallrik och panera sötptatisen i den.
- Kör i ugnen på 220°c i 20 min
Ketchup
- Hacka tomaten och blanda alla ingredienser. Låt stå och dra.
- Vill man ha en mixad ketchup kan man tillsätta Gelcrem cold och ev tomatpulver för intensivare smak och färg. Eftersom tomater kan variera både i vätska och smak.
Ingredienser
Sötpommes
- 600 g sötpotatis
- 2 msk olivolja, Werners
- 1 dl polenta
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 msk Läsössalt
Ketchup
- 200 g färsk tomat
- 1 kvist persilja
- 1 kvist dill
- 1 tsk rödbetsvinäger
- 1 tsk zahatar
- 1 tsk curry madras
- Tellicherrypeppar
- Läsösalt
- 20 g gelcrem cold
- Tomatpulver, Sosa (Vid behov eller efter smak)