Vaniljsandwich

    Av Kristin Åhlander

    Krispig glass med rena vaniljsmaker. Kakan får en härlig kolaton som sätter sista touchen för den bästa vaniljupplevelsen.

    Vaniljglass

    1. Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången och ha i den med. Ge mjölken ett snabbt uppkok och låt den stå och dra i 20 minuter
    2. Sila mjölken. Blanda den med resten av ingredienserna.
    3. Mixa med stavmixer.
    4. Ställ i kylen i minst 3 timmar
    5. Ta fram och mixa igen. Kör i glassmaskinen. Gjut i form.

    Kardemummakaka

    1. Vispa ihop smör socker salt och kardemumma. Blanda mjölet och bakpulvret i en skål och blanda med smöret. Lägg i kylen 40 min.
    2. Kavla ut och gör önskad form. Ställ i frysen. Sätt på ugnen på 175 grader.
    3. Baka av kakan i ca 12 minuter eller till gyllene. Låt svalna.

    Ingredienser

    Vaniljglass:
    • 1000g mjölk
    • 1-2 vaniljstång
    • 200 g grädde 36%
    • 150 g strösocker
    • 50 g dextrose
    • 100 g Procrema 100
    • 25 g glycerine
    Kardemummakaka:
    • 100g rumsvarmt smör
    • 50 g cassonade, socker
    • 40 g ljus sirap
    • 1/2 krm salt
    • 3 g krossad kardemumma
    • 4 g bakpulver
    • 225 g mjöl

    Produkter i Vaniljsandwich

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”