Vaniljglass
- Häll mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången och ha i den med. Ge mjölken ett snabbt uppkok och låt den stå och dra i 20 minuter
- Sila mjölken. Blanda den med resten av ingredienserna.
- Mixa med stavmixer.
- Ställ i kylen i minst 3 timmar
- Ta fram och mixa igen. Kör i glassmaskinen. Gjut i form.
Kardemummakaka
- Vispa ihop smör socker salt och kardemumma. Blanda mjölet och bakpulvret i en skål och blanda med smöret. Lägg i kylen 40 min.
- Kavla ut och gör önskad form. Ställ i frysen. Sätt på ugnen på 175 grader.
- Baka av kakan i ca 12 minuter eller till gyllene. Låt svalna.
Ingredienser
Vaniljglass:
- 1000g mjölk
- 1-2 vaniljstång
- 200 g grädde 36%
- 150 g strösocker
- 50 g dextrose
- 100 g Procrema 100
- 25 g glycerine
- 100g rumsvarmt smör
- 50 g cassonade, socker
- 40 g ljus sirap
- 1/2 krm salt
- 3 g krossad kardemumma
- 4 g bakpulver
- 225 g mjöl
Produkter i Vaniljsandwich
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”