- Filé: Putsa och skär i små bitar. Blanda upp med olja, salt, svartpeppar och lite av de inlagda senapsfröna.
- Saltbakade betor: Tvätta betorna noga, lägg dem i en ugnsform, häll på lite rapsolja och rikligt med salt. Baka på 195°C tills de är mjuka.
- Lök: Dela och sota lökarna. Plocka isär lamellerna. Koka ihop alla ingredienser till lagen och slå den varma lagen på löken. Låt gärna stå ett dygn.
- Frön: Koka senapsfrön i rikligt med vatten i ca 20 min. Häll av vattnet och skölj fröna noga. Koka ihop inläggningslagen och häll den varm på senapsfröna.
- Emulsion: Mixa allt utan oljan ordentligt. Tillsätt där efter lite olja i taget. Smaka av med salt och låt sedan stå i kylen så den kan sätta sig ordentligt.
Ingredienser
- 400 g lammfilé
Saltbakade betor
- 4 st små rödbetor
- fleur de sel
- Julita rapsolja
Sotade steklökar
- 4 st röd steklök
- 1 dl björksavsvinäger
- 2 dl vatten
- 2 dl socker
Inlagda senapsfrön
- ½ dl gula senapsfrön
- ½ dl bruna senapsfrön
- 1 dl Chardonnayvinäger
- 2 dl vatten
- 2 dl socker
Ramslöksemulsion
- 1 ägg
- 1 dl ramslök
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk Chardonnayvinäger
- 3 dl rapsolja x-mild
Garnering
- kirskål och spansk körvel