Mazarinbotten
- Blanda mandelmassa med rumstemperat smör i en matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och avsluta med mjölet.
- Fyll upp smeten i en smord springform med bakplåtspapper i botten och baka i ugn på 180 grader ca 5-10 min.
Vaniljkräm
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken och koka upp.
- Vispa strösocker, äggulor och maizena. Slå över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl.
Servering
Skär mazarinkakan i 3 x 10 cm bitar. Spritsa vaniljkrämen på mazarinkakan och dekorera med färska bär.
Ingredienser
Mazarinbotten
- 200 g mandelmassa
- 125 g rumstemperat smör
- 150 g ägg
- 50 g mjöl
Vaniljkräm
- 250 g mjölk
- 1 vaniljstång
- 50 g strösocker
- 100 g äggulor (1 äggula = ca 20 g)
- 40 g maizena
- 10 g mjukt smör
Servering
- färska bär