- Marinera kycklingen över natten med vitlök olja och salt
- Lägg kycklingen i en form, den ska ligga trångt och fylla formen nästan upp till kanten. Lägg folie över. Baka i ugn 5 timmar på 125 grader. Låt sen svalna.
- Dela isär kycklingen blanda den med Texmexsåsen.
- Montera kycklingen på ett nachochips. Lägg på en liten klick dijonnaise. Strö på sesamfröna och ev. lite hackad färsk chili och koriander.
Ingredienser
- Texmexkryddade sesamfrön
- Dijonnaise
- Nachochips
Långtidbakad kycklinglårfile:
- 400g kycklinglårfile
- 1-2 vitlöksklyftor
- 2 tsk salt
- 0,5 dl matolja
Texmexsås
- 1 tsk chili esplette
- 2 msk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- 2 tsk spiskummin
- ½ tsk sellerisalt
- 1 tsk lökpulver
- 1 lime, juicen
- koriander, hackad
- 1 msk färdig bbq-sås