Långtidsbakad kyckling med eldiga kryddor, fräsch smak av lime och koriander med en mjuk dijonnaise och knaprigt nachochips

    Av Werners Gourmetservice

    1. Marinera kycklingen över natten med vitlök olja och salt
    2. Lägg kycklingen i en form, den ska ligga trångt och fylla formen nästan upp till kanten. Lägg folie över. Baka i ugn 5 timmar på 125 grader. Låt sen svalna.
    3. Dela isär kycklingen blanda den med Texmexsåsen.
    4. Montera kycklingen på ett nachochips. Lägg på en liten klick dijonnaise. Strö på sesamfröna och ev. lite hackad färsk chili och koriander.

    Ingredienser

    • Texmexkryddade sesamfrön
    • Dijonnaise
    • Nachochips

    Långtidbakad kycklinglårfile:

    • 400g kycklinglårfile
    • 1-2 vitlöksklyftor
    • 2 tsk salt
    • 0,5 dl matolja

    Texmexsås

    • 1 tsk chili esplette
    • 2 msk paprikapulver
    • 1 tsk oregano
    • 2 tsk spiskummin
    • ½ tsk sellerisalt
    • 1 tsk lökpulver
    • 1 lime, juicen
    • koriander, hackad
    • 1 msk färdig bbq-sås