Limfjordsmusslor med rökt musselskum och syltad ramslök

    Av Michael "Miv" Pedersen

    Dryckestips! Kombineras med fördel tillsammans med ett vin alternativt Champagne som är torr och frisk i stilen, gärna med viss fruktighet för att möta den eleganta rökigheten. Exempelvis Bonnaire Champagne Tradition Non Vintage.

    1. Limfjordsmusslor Koka musslorna, plocka och rensa musselköttet. Rengör skalen till servering.
    2. Musselskum Koka ihop musselfond, grädde, smör och mjölk till krämig konsistens.
    3. Smaka av med citron, salt och rökarom. Vispa i Soy lecitin mixa till skum.
    4. Syltad Ramslökskapris Sylta ramslökskaprisen i socker och vinäger.
    5. Montering Lägg tillbaka musslorna i skalen, strö på ramslökskaprisen. Slå sedan på det varma musselskummet.

    Ingredienser

    • 2 st Limfjordsmusslor
    • 0,5 dl musselfond
    • 0,5 dl vispgrädde
    • 0,5 dl mjölk
    • 20 g smör
    • 10 st syltad ramslökskapris
    • 1 st citron
    • Læsøsalt
    • 5 g rökpulver/arom, Sosa
    • 10-15 g Soy lecitin, Sosa