- Limfjordsmusslor Koka musslorna, plocka och rensa musselköttet. Rengör skalen till servering.
- Musselskum Koka ihop musselfond, grädde, smör och mjölk till krämig konsistens.
- Smaka av med citron, salt och rökarom. Vispa i Soy lecitin mixa till skum.
- Syltad Ramslökskapris Sylta ramslökskaprisen i socker och vinäger.
- Montering Lägg tillbaka musslorna i skalen, strö på ramslökskaprisen. Slå sedan på det varma musselskummet.
Ingredienser
- 2 st Limfjordsmusslor
- 0,5 dl musselfond
- 0,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl mjölk
- 20 g smör
- 10 st syltad ramslökskapris
- 1 st citron
- Læsøsalt
- 5 g rökpulver/arom, Sosa
- 10-15 g Soy lecitin, Sosa