Rulla runda bollar av vetedeg, à 65 g (se recept på vetedeg till semla här).
Kavala ut bullarna lite grann, pudra över mjöl så de inte fastnar och låt dem vila i kylen i någon timma. Kavla ut bullarna till runda plattor, 25 cm i diameter och ca 1 mm tunna. Värm ugnen till 200° och grädda bröden, utan att jäsa, i ca 3 minuter, beroende på ugn. Brödet ska nästan inte få någon färg av gräddningen. Låt bröden svalna.
Spritsa på semmelfyllning (recept på semmelfyllning hittar du här) i mitten av det runda platta brödet. Spritsa därefter på rikligt med grädde i mitten av brödet ovanpå semmelfyllningen. Vik in underkanten och därefter två av sidorna mot mitten av brödet och låt en sida vara “öppen”.
Pudra semmelwrapen med florsocker, linda in den i önskat papper och först ihop med en bit tejp eller snöre.
Ingredienser
- Vetedeg till semlor
- Semmelfyllning