- Börja med att skära sparris och schalottenlök i tunna skivor. Skala apelsinen och skär i mindre klyftor. Lägg sedan allt i en djup skål eller bunke. Häll över kombucha så att den fördelas över sparrisen och apelsinen och tillsätt sedan en nypa salt. Rör om ordentligt och sätt in blandningen i kylen över natten.
- Blötlägg mandel antingen över natten dag 1 eller på morgonen dag 2.
- Dag 2 är det dags att göra klart salladen. Strimla citronmeliss och finhacka chili och häll över. Blanda runt ordentligt och lägg upp på tallrik.
- Nu är det dags att börja med toppningen. För detta behövs en mixerstav. Mixa samman avokado, citronsaft, macapulver och vatten till en jämn smet. Placera därefter ut avokadokrämen strategiskt på tallriken.
- Finhacka mandel och strö över salladen och avsluta sedan med att sprida ut lite örter och ärtskott på toppen.
- Servera genast och avnjut med en god vän eller en käraste. En underbar försommarrätt.
Ingredienser
Ljuvlig sparrissallad
- 2,5 st vita sparrisar
- 2 st lila sparrisar (går även bra med grön eller vit)
- 2,5 st gröna sparrisar
- 1 kruka citronmeliss
- 1,5 dl Kombucha
- 1 st chili
- 1,5 st schalottenlökar
- 1 st apelsin
- 1 nypor flingsalt
Topping
- 1 st avokado
- 0,25 st citron (saften)
- 1 tsk macapulver
- 2 msk vatten
- 1 dl mandel (blötlagd 6 timmar)
- ärtskott