Löjromsnapoleon

    Av Werners Gourmetservice

    Denna rätt innehåller tydlig sälta tillsammans med brödighet och krämighet och kombineras med fördel till en Champagne med bra syra, stor smakrikedom och elegant brödighet. Syran i Champagnen och sältan i rätten skapar en härlig balans. Exempelvis Charles Heidsieck Brut Reservé MV, Champagne, Frankrike. Artikelnr 77522.

    1. Pensla filodegsarken med smält brynt smör, strö över lite västerbottenost. Lägg i tre lager avsluta med att pensla med smör. Skär ut små rektanglar 2,5×5 cm, grädda i 175°C mellan silikonmattor och plåtar. 3 rektanglar per portion.
    2. Spritsa vispad crème fraiche på nedersta lagret, strö över finhackad lök, båda sorter. Lägg på ett flarn, spritsa på löjrom, ett varv med svartpeppar, avsluta med flarn som lock.

    Ingredienser

    Filodegsflarn med västerbottensost

    • 3-5 ark filodeg
    • 200 g smör
    • 200 g västerbottenost, riven
    • 250 g löjrom från Kalix
    • 100 g crème fraiche, vispad
    • 1 rödlök, fint hackad
    • 1 liten bunt gräslök, fint hackad
    • svartpeppar, nymalen