Löksoppa med röd miso, sesam, japanskt mjölkbröd med tryffel och anklever ”Yakiniku”

    Av Fredrik Andersson

    Löksoppa med röd miso

    1. Skala och skiva lök och vitlök. Sautera sedan lökarna i rikligt med olivolja 10 – 15 minuter.
    2. Slå på vin och buljonger samt miso, soja och wakame alger. Låt koka minst 15 minuter.
    3. Smaka av med salt vid behov.

    Lökkräm

    1. Skala och skär schalottenlöken i grova jämnstora bitar, blanda med lite rapsolja och baka av i ugnen på 160° tills de är mjuka och gyllenbruna.
    2. Mixa dem i en blender med resten av ingredienserna till en slät puré.

    Japanskt mjölkbröd med tryffel

    1. Kantskär brödet och riv över parmesan. Rosta av snabbt i ugn på 200 grader så att osten smälter.
    2. Ta ut och skeda på lökkräm och riv över tryffel.

    Anklever ”Yakiniku”

    1. Lägg soja, cassonade, mirin, honung, miso, äpple, gul lök, vitlök, ingefära, sesaomolja, citronjuice, och gochujang i en mixer. Mixa till en slät kräm. Vänd sedan i sesamfrön.
    2. Skär sedan anklever i bitar och stek i varm panna med lite salt. Pensla med såsen och toppa med schichimi togarashi innan servering.

    Ingredienser

    Recept för 10 personer

    Löksoppa med röd miso

    • 10 st gula lökar
    • 5 st vitlöksklyftor
    • 5 dl vitt vin
    • 1 l Salsus shoyu artnr 20776
    • 1,5 l Salsus kycklingfond rostad artnr 20794
    • 2 msk röd miso artnr 779
    • 1 dl soja sakura japan artnr 508
    • 10 g wakame alg artnr 136
    • olivolja

    Lökkräm

    • 300 g schalottenlök
    • 1/2 dl mjölk 3%
    • 1,5 dl vispgrädde
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk sesamolja artnr 741

    Japanskt mjölkbröd med tryffel

    • 10 skivor japanskt mjölkbröd
    • 100 g parmesan
    • 50 g tryffel

    Anklever ”Yakiniku”

    • 2 msk soja sakura japan artnr 508
    • 2 msk cassonade artnrt 47112
    • 2 tsk mirin artnr 082
    • 2 tsk honung artnr 47216
    • 2 tsk röd miso artnr 779
    • 2 tsk vita rostade sesamfrön artnr 776
    • 1/2 st rött äpple, skalat och klyftat
    • 1/2 st gul lök, skalat och klyftat
    • 2 st vitlöksklyftor skalade
    • 2 tsk ingefära, krossad artnr 857
    • 2 tsk sesamolja artnr 741
    • 2 tsk citronjuice
    • 2 tsk gochujang artnr 1902
    • 1 st anklever utan vener artnr 60104

    Produkter i Löksoppa med röd miso, sesam, japanskt mjölkbröd med tryffel och anklever ”Yakiniku”

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”