Löksoppa med röd miso
- Skala och skiva lök och vitlök. Sautera sedan lökarna i rikligt med olivolja 10 – 15 minuter.
- Slå på vin och buljonger samt miso, soja och wakame alger. Låt koka minst 15 minuter.
- Smaka av med salt vid behov.
Lökkräm
- Skala och skär schalottenlöken i grova jämnstora bitar, blanda med lite rapsolja och baka av i ugnen på 160° tills de är mjuka och gyllenbruna.
- Mixa dem i en blender med resten av ingredienserna till en slät puré.
Japanskt mjölkbröd med tryffel
- Kantskär brödet och riv över parmesan. Rosta av snabbt i ugn på 200 grader så att osten smälter.
- Ta ut och skeda på lökkräm och riv över tryffel.
Anklever ”Yakiniku”
- Lägg soja, cassonade, mirin, honung, miso, äpple, gul lök, vitlök, ingefära, sesaomolja, citronjuice, och gochujang i en mixer. Mixa till en slät kräm. Vänd sedan i sesamfrön.
- Skär sedan anklever i bitar och stek i varm panna med lite salt. Pensla med såsen och toppa med schichimi togarashi innan servering.
Ingredienser
Recept för 10 personer
Löksoppa med röd miso
- 10 st gula lökar
- 5 st vitlöksklyftor
- 5 dl vitt vin
- 1 l Salsus shoyu artnr 20776
- 1,5 l Salsus kycklingfond rostad artnr 20794
- 2 msk röd miso artnr 779
- 1 dl soja sakura japan artnr 508
- 10 g wakame alg artnr 136
- olivolja
Lökkräm
- 300 g schalottenlök
- 1/2 dl mjölk 3%
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 msk citronsaft
- 1 msk sesamolja artnr 741
Japanskt mjölkbröd med tryffel
- 10 skivor japanskt mjölkbröd
- 100 g parmesan
- 50 g tryffel
Anklever ”Yakiniku”
- 2 msk soja sakura japan artnr 508
- 2 msk cassonade artnrt 47112
- 2 tsk mirin artnr 082
- 2 tsk honung artnr 47216
- 2 tsk röd miso artnr 779
- 2 tsk vita rostade sesamfrön artnr 776
- 1/2 st rött äpple, skalat och klyftat
- 1/2 st gul lök, skalat och klyftat
- 2 st vitlöksklyftor skalade
- 2 tsk ingefära, krossad artnr 857
- 2 tsk sesamolja artnr 741
- 2 tsk citronjuice
- 2 tsk gochujang artnr 1902
- 1 st anklever utan vener artnr 60104
Produkter i Löksoppa med röd miso, sesam, japanskt mjölkbröd med tryffel och anklever ”Yakiniku”
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”