Lollipops

    Av Gustaf Mabrouk

    Snygga chokladklubbor passar som ett härligt avslut på middagen eller till högtidsfestens utbud av läckerheter. Receptet är hämtat från Gustaf Marbrouks bok Chokladmästarens handbok.

    1. Börja med smält choklad som ligger runt 45°C. Tillsätt dina chokladbitar och rör hela tiden tills temperaturen på blandningen landar på 31°C.
    2. Sila ut eventuella chokladbitar och fyll en spritspåse. Spritsa ett mönster på ett bakplåtspapper och sätt dit en grillpinne.
    3. Dekorera med bitar av frystorkade hallon eller passionsbitar och låt allt stelna i kyl i ca 5 minuter.

    Ingredienser

    • 300 g smält mörk, mjölk eller vit choklad
    • 40 g chokladbitar av mörk, mjölk eller vit choklad (beroende på vilken choklad som skall användas)
    • frystorkade hallon och passionfrukt Sosa