- Mortla cubepeppar och rosmarin ihop med en nypa havssalt. Snitta ett rutmönster i fettet och klappa in köttsidan på ankbrösten med kryddblandningen. Lägg ankbrösten i kall stekpanna utan fett med skinnsidan neråt och sätt på medelhög värme – ös under stekningen med fettet som samlas i pannan. Kör färdigt i pannan eller ställ in i ugnen på 120 grader tills innertemperaturen kommer upp i 56 grader och låt sedan vila. Spara gärna ankfettet som är otroligt smakrikt och gott att steka i.
- Riv grönkålen i mindre bitar och ta bort den grova mittnerven, blanda med rödkålen och massera ihop med salt och vinäger tills kålen blir mjuk. Blanda ner rucola och citrus.
- Mixa ingredienserna till dressingen och smaka av med salt.
- Skär ankan i ca 0,5 cm tjocka skivor och servera med salladen och dressingen – toppa med bär, rosmarin och valnötter.
Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och kryddigt rött vin. Exempelvis Zenato Valpolicella Classico Superiore. Artnr: 12385
Ingredienser
- 2 st stora ankbröst (eller 4 mindre)
- 1 tsk cubepeppar
- 0,5 tsk torkad rosmarin
- 1 msk havssalt
Sallad:
- 1 knippe grönkål
- 4 dl rödkål - tunt strimlad
- 1 nypa salt
- 1–2 msk champagnevinäger
- 1 knippe rucola
- 2 små apelsiner i tunna skivor
Dressing:
- 1 dl blåbär
- 2 msk honung
- 3 msk balsamvinäger
- 1 msk olivolja
- salt
Till servering:
- blåbär
- björnbär
- färsk rosmarin
- valnötter
Produkter i Rosmarin- och cubepepparstekt ankbröst med kål och citrussallad samt dressing på blåbär och balsamvinäger
Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”