Rosmarin- och cubepepparstekt ankbröst med kål och citrussallad samt dressing på blåbär och balsamvinäger

    Av Matlagerskan

    Färgglad rätt med stekt ankbröst som är kryddat med cubebpeppar. Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och kryddigt rött vin. Exempelvis Zenato Valpolicella Classico Superiore. Artnr: 12385

    1. Mortla cubepeppar och rosmarin ihop med en nypa havssalt. Snitta ett rutmönster i fettet och klappa in köttsidan på ankbrösten med kryddblandningen. Lägg ankbrösten i kall stekpanna utan fett med skinnsidan neråt och sätt på medelhög värme – ös under stekningen med fettet som samlas i pannan. Kör färdigt i pannan eller ställ in i ugnen på 120 grader tills innertemperaturen kommer upp i 56 grader och låt sedan vila. Spara gärna ankfettet som är otroligt smakrikt och gott att steka i.
    2. Riv grönkålen i mindre bitar och ta bort den grova mittnerven, blanda med rödkålen och massera ihop med salt och vinäger tills kålen blir mjuk. Blanda ner rucola och citrus.
    3. Mixa ingredienserna till dressingen och smaka av med salt.
    4. Skär ankan i ca 0,5 cm tjocka skivor och servera med salladen och dressingen – toppa med bär, rosmarin och valnötter.

    Kombineras till fördel med ett medelfylligt, fruktigt och kryddigt rött vin. Exempelvis Zenato Valpolicella Classico Superiore. Artnr: 12385

    Ingredienser

    • 2 st stora ankbröst (eller 4 mindre)
    • 1 tsk cubepeppar
    • 0,5 tsk torkad rosmarin
    • 1 msk havssalt

    Sallad:

    • 1 knippe grönkål
    • 4 dl rödkål - tunt strimlad
    • 1 nypa salt
    • 1–2 msk champagnevinäger
    • 1 knippe rucola
    • 2 små apelsiner i tunna skivor

    Dressing:

    • 1 dl blåbär
    • 2 msk honung
    • 3 msk balsamvinäger
    • 1 msk olivolja
    • salt

    Till servering:

    • blåbär
    • björnbär
    • färsk rosmarin
    • valnötter

    Produkter i Rosmarin- och cubepepparstekt ankbröst med kål och citrussallad samt dressing på blåbär och balsamvinäger

    Werners målsättning är att alltid vara i frontlinjen när det gäller mat och matkultur. Vi har byggt relationer och skapat ett förtroende på marknaden genom att stå för vår affärsidé: ”I nära relation, förser vi gourmeten med kunskap, inspiration och smaker som förhöjer måltidsupplevelsen”